Lue lisää
OY K. PAUSSU LTD

Perustin vuonna –69 Jyväskylään Yrjönkadulle KP-Rengas -nimisen rengasliikkeen. Yritys aloitti toimintansa vanhassa puutalossa, joka alkuaan oli asuintalo. Parin toimintavuoden jälkeen yritys muutti suurempiin tiloihin Väinönkadun alapäähän. Kaupunkilaisille tuli tutuksi yrityksen mainosauto, Chrysler –28 kantti. Autossa oli mainoslauseena ”SINÄKIN AJAT KÄYTETYILLÄ RENKAILLA”.

Erikoisen kiireiset syksy- ja kesäsesongit saivat minut muuttamaan yritykseni maaseudun rauhaan Puuppolaan n. 15 kilometrin päähän kaupungin keskustasta. Vuoden –75 keväällä aloitti Oy K. Paussu keskittyen rengasrunkojen ja käytettyjen renkaiden maahan tuontiin ja myyntiin lähinnä kumikorjaamoille. Omalla rekka-autolla ajettiin rengasrunkoja satamasta, jonne ne olivat tulleet etupäässä Englannista, mutta myös manner-euroopasta, Espanjaa myöten. Omalla autolla renkaita haettiin myös Saksasta, Itävallasta ja Ruotsista.

Kiivaimpina henkilöauton renkaiden pinnoitusvuosina rahdattiin niitä lähelle 100.000 kappaletta vuodessa. ”Uskonpa pitäväni suurimman rengaskuorman ennätystä nimissäni, nimittäin 4000 kpl henkilöauton renkaita käsipelillä yksin kyytiin”. Nykyisin kuljetukset on siirretty ammattilaisille.

Vuonna 1980 valmistui varastorakennus, jota myöhemmin laajennettiin. Nykyisin on sisätilaa n. 2500 m2 ja ulkovarastoa peräti 2 hehtaaria, molemmat täynnä. Pidän itseäni ns. elämäntapayrittäjänä ja yritystäni aika erikoisena ja ainutlaatuisenakin. En hae kasvua yritykselleni, enkä hienoja puitteita, liikevaihtokaan ei erityisemmin kiinnosta. Sen sijaan iloitsen kovin, jos löydän asiakkaalleni hänelle sopivan renkaan. Ko. seikoista johtuen yritykseni on vuosien varrella kiinnostanut useasti Mediaa. Molemmat kaupalliset TV-yhtiöt ovat käyneet tekemässä TV-ohjelman. Lehtijuttujakin on ollut useita. Enkä malta olla liittämättä tähän yhtä viimeisimmistä. Jutusta selvinnee tarkemmin toiminta-ajatukseni ja tulevaisuuden näkymät.

Puuppolassa, 1.12.2005

Kari Paussu

Copyright 2006 Bowsville Oy